Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș prezentă la European Cooperation Networking (ECoN)
Departamentul Strategii, Programe și Proiecte a încheiat un parteneriat cu Rețeaua ECoN, promovată de PFE, APS TIA FORMAZIONE, EYEU, SOLIS și EXEO LAB, în scopul cooperării dintre membrii săi în cadrul finanțărilor UE.
În data de 1 Decembrie 2023, dna Conf. Univ Dr. Sorina-Mihaela BĂLAN a participat la Evenimentul de lansare a rețelei ECoN, organizat la Universitatea Roma Tre, la Departmentul de Științe Politice.
În cadrul evenimentului de lansare, fiecare membru și-a prezentat ideile de proiecte Erasmus+ KA2 cu termenele de depunere luna martie 2024. Dintre cele 36 organizații participante doar două au fost universități.
Fiecare idee de proiect prezentată de fiecare organizație a făcut referire la Finanțarea UE (Program, Apel de propuneri, Acțiune etc.); Titlul ideii de proiect; Obiectivele principale ale ideii de proiect; Rezultate așteptate; Structura provizorie a pachetelor de lucru și lista de rezultate; Specificații privind cele mai potrivite profiluri ale partenerilor.
Propunerile Universității Dimitrie Cantemir, din Tg.Mureș prezentate au fost:
1. „Empowering Educators: Navigating the Digital Transformation in the Digital World”. Proiectul, „Transformarea digitală în lumea digitală”, este o inițiativă in cadrul programului Erasmus+ Teacher Academies, care se concentrează pe promovarea parteneriatelor pentru excelență în educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică). Scopul este de a echipa educatorii și studenții din universitățile partenere cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a naviga pe peisajul digital în evoluție. Într-o lume în schimbare rapidă, transformarea digitală a devenit un motor cheie al inovației și progresului. Acest proiect dorește să promoveze recunoașterea importanței integrării tehnologiilor digitale în educație, în special în domeniile STEAM, pentru a pregăti studenții pentru provocările erei digitale. Prin eforturi de colaborare și parteneriate, proiectul urmărește să îmbunătățească calitatea educației și să promoveze excelența în disciplinele STEAM.
2. „Circular Horizons: Pioneering Sustainable Development through Circular Economy Practices”. Proiectul își propune să exploreze și să promoveze principiile economiei circulare în cadrul dezvoltării durabile. Economia circulară este o abordare holistică a managementului resurselor care urmărește să minimizeze deșeurile, să promoveze reutilizarea și să regenereze sistemele naturale. Această inițiativă vizează trei grupuri cheie de părți interesate: studenți și cercetători universitari, educatori și personal didactic precum și profesioniști din mediul de afaceri și din industrie.
3. ART 4 PHYSICAL OR MENTAL HEALTH „Art for Wellness: Integrating Creative Expression for Physical and Mental Health”. Ideea acestui proiect este aceea a valorificării activităților artistice pentru sporirea bunăstării atât fizică, cât și mentală. Angajamentul proiectului este de a explora impactul pozitiv al artei asupra sănătății și abordarea holistică a bunăstării prin expresie creativă.
Mulți dintre participanți au fost interesați de noi parteneriate cu universitatea noastră!
Membrii rețelei ECoN se angajează să realizeze colaborarea și cooperarea reciprocă în participarea și depunerea proiectelor transnaționale în cadrul Programelor Europene și Internaționale (ERASMUS+, Horizon, LIFE, , INTERREG, AMIF etc.).
Workshopuri on – line pentru scrierea propunerilor de proiecte!
Invităm pe această cale colegii interesați de scrierea propunerilor de proiecte să participe la workshopurile on line, pe platforma TEAMS, care vor fi organizate de căre departamentul Strategii, Programe și Proiecte!!
Persona contact:
Director departament, Conf.Univ.Dr. Sorina-Mihaela BĂLAN
Tel: +40 744504549
Reteaua ECoN, Universitatea Roma TRE,Roma, Italia, Kickoff Meeting 1 decembrie 2024
Noutăți despre activitățile ECoN găsiți aici: http://www.econ-europeancooperationnetwork.eu
PARTENERII REȚELEI ECoN sunt: