Programe
 /  Programe

Programul Junior Achievement Romania

Competițiile JA sunt cele mai mari competiții europene de antreprenoriat, adresate tinerilor care doresc să dezvolte un concept de business – competiția JA Business Plan Challenge 2019 – și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up, împreuna cu prietenii și colegii lor – competiția JA Company of the Year 2019 (Compania Anului).

Competițiile s-au desfășurat în perioada noiembrie 2018 – mai 2019. Competiția Compania Anului este inclusă în Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale 2019 (OMEN 3016/09.01.2019, anexa 5, poziția 128).La secțiunea Studenți  au fost invitate să se înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2019), înscriși în anul academic 2018-2019 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.La nivelul RO au fost calificate 45 echipe dintre care 2echipe din cadrul UDC:

  1. Echipa MaLiMa -Studenţi: Mureşan Andreea, Drept anul II, Cojocariu Lăcrămioara, Drept anul II și  Murgu Andrei, Masterand Facultatea de Drept
  2. Echipa BioFruct- Studente: Crina Gabriela Moldovan și Precup Diana-Master, Facultatea de Știinte Economice, Master Gestiunea Financiarăa Afacerii, anul I- Calificare la etapa națională.

Intreprinderile simulate

Ce sunt Intreprinderile simulate?

Este o metoda interactiva de invatare care vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin integrarea si aplicarea interdisciplinara a cunostintelor care asigura conditii pentru aprofundarea practica a competentelor dobandite de studenti in pregatirea profesionala. Scopul acestei metode didactice este dezvoltarea competentelor de afaceri ale studentilor, prin simularea proceselor si a activitatilor care au loc intr-o firma reala si relatiile acesteia cu alte firme si institutii.

 

Intreprinderea simulata faciliteaza invatarea si dezvoltarea cunostintelor economice si juridice necesare intr-o firma reala, formand aptitudini si competente care pot fi aplicate in toate domeniile economice si in toate pozitiile din cadrul unei intreprinderi.

 

Implementarea conceptului de “intreprindere simulata” isi propune crearea modelului de intreprinzator dinamic, capabil sa dezvolte un nou proces de productie, sa aduca pe piata un nou produs sau serviciu sau sa descopere o noua cale de distributie.

 

Rezultatele preconizate

  • Cresterea gradului de insertie pe piata muncii a absolventilor;
  • Reducerea perioadei de acomodare la locul de munca;
  • O mai buna adaptabilitate la schimbarea locului de munca;
  • Cunoasterea proceselor specifice unei companii;
  • Flexibilitate

 

https://cantemir.ro/wp-content/uploads/2019/11/ISimulate.docx