PROGRAM INTENSIV MIXT

Contemporary Issues in Selected Business – BIP

ERASMUS PENTRU STUDENȚI

Mobilități de scurtă durată
anul universitar 2023-2024

 

Programul Erasmus+ oferă universităților posibilitatea de a implementa programe de mobilitate de scurtă durată pentru studenți și cadre didactice, în cadrul unor parteneriate transnaționale de tip  programe intensive mixte – BIP (blended intensive programmes).

Praga University of Economic and Business din Cehia, în calitate de coordonator, organizează programul BIP „Contemporary Issues in Selected Business Operations” în care Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș este partener, alături de Miguel Hernandez University of Elche din Spania și University of Applied Sciences in Nysa din Polonia.

Acest program presupune implementarea proiectului propus atât sub forma mobilităților fizice cât și a activităților desfășurate în mediul online, în comun și concomitent de către participanții la acest proiect.
– Perioada de mobilitate fizică: 04-08 martie 2024, la Praga
– Perioada de mobilitate virtuală: 19 februarie – 03 martie 2024

În cadrul programului se vor aborda trei teme:  Transportul internațional, Vămuirea și Raportarea financiară a operațiunilor comerciale internaționale, care valorează 4 credite ECTS.

Participarea la aceste cursuri este gratuită, iar studenții vor primi, pentru deplasarea în orașul Praga, o sumă de 70 EUR pe zi sub forma unor costuri de subzistență, la care se adaugă o sumă de 275 EUR pentru transport.

În acest proiect vor fi implicate, din partea Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, un număr de 6 studenți și două cadre didactice titulare de la Facultatea de Științe Economice.

Condiții de participare:
– Să fie student activ la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș;
– Să fie bun cunoscător al limbii engleze (scris, citit și vorbit), cel puțin de nivel B2.

Studenții interesați să participe la acest program BIP, vor depune Formularul de candidatură la Biroul Erasmus+ sau prin email la adresa erasmus.cantemir@gmail.com până în data de 25.01.2024.

Pentru mai multe detalii va rugăm să contactați Biroul Erasmus, email: erasmus.cantemir@gmail.com

Mai multe informații despre program: https://kmp.vse.cz/english/2024/01/16/invitation-to-participate-in-the-second-vses-bip/

 

PROCES VERBAL DE SELECȚIE (pdf.) ↵