Îndrăznește să descoperi, ai curaj să explorezi și voință să perseverezi în cercetarea geosistemelor viitorului!
Obiectivul celor 11 cadre didactice titulare, doctori în Geografie, Istorie, Economie, este oferirea unor cursuri dinamice şi practice, cu scopul formării de specialişti cu pregătire superioară în domeniul turismului, în concordanţă cu cerinţele pieţei şi cu modificările recente din mediul socio-economic.
Specializările noastre pregătesc studenţii pentru oportunităţi de angajare atât în sectorul public, cât şi în cel privat, în: analiză, evaluarea şi gestionarea resurselor turistice, hidrologie, meteorologie, cartografiere, analiză regională, organizarea spaţiului, mediu, analiză spaţială, economică şi geodemografica etc., precum şi pentru studii postuniversitare în domeniul Geografiei. Citește mai mult...
Cu toate că este o facultate tânără în peisajul românesc, Facultatea de Geografie are deja o recunoaştere naţională, având o activitate susţinută în toate direcţiile de cercetare şi educaţie.
În ultimii ani, odată cu creşterea numărului de studenţi, a crescut şi importanţa acestei facultăţi în cadrul universităţii. Ca urmare a unor modificări majore în învăţământul superior din România, catedra a aplicat o nouă politică în implementarea unor noi metode didactice şi a pus accentul pe practica de specialitate.
O atenţie deosebită a fost dată şi îmbunătăţirii bazei didactice şi tehnice, în vederea realizării unui învăţământ şi a unei cercetări de performanţă.
Activitatea studenţilor este continuată şi în cadrul unor organizaţii studenţeşti, care oferă complementaritate procesului didactic (cercul de turism). Astfel, această secţie oferă posibilitatea cunoaşterii resurselor turistice naturale şi antropice din România, obiectivele turistice importante descoperite de studenţi fiind: Delta Dunării, Valea Prahovei, Munţii Carpaţi, zona Maramureşului, mănăstirile Moldovei.
În vederea facilitării dobândirii cunoştinţelor practice, de-a lungul timpului facultatea a fost înzestrată cu unele dotări specifice cum ar fi: laboratoarele de geografie fizică, cartografie, teledetectie şi GIS, cabinete de geografie umană şi geografia turismului, staţie meteorologică experimentală.
Abordarea pluridisciplinară a proceselor şi a fenomenelor geografice (geografică, socială şi economică) oferă o perspectivă complexă asupra domeniului de studiu.