Ziua Internațională Anticorupție

Pentru a marca Ziua Internațională Anticorupție, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș a organizat în data de 12 decembrie 2016, un eveniment la care au participat peste 50 de studenți de la Facultățile de Drept, Psihologie și Științele Educației și Științe Economice, dar și cadre didactice ale universității.
Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului Daniel Oltean, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Mureş, care le-a împărtășit studenților din vasta sa experiență practică, cu onestitate, umor, dar mai ales cu profesionalism, le-a răspuns la întrebări și i-a provocat la dezbateri și schimburi de idei.
Cu ajutorul domnilor comisar șef de poliție Daniel Diț de la IPJ Mureș și lector univ. dr. Eugen Ioan Dan, studenții au înțeles cum se organizează un flagrant, care sunt dificultățile în dovedirea unei fapte de corupție și cum ar trebui să procedeze într-o situație concretă cu care s-ar putea confrunta în viața de zi cu zi, în care le-ar fi pusă la încercare integritatea și corectitudinea.
Inițiatoarele, organizatoarele și moderatoarele evenimentului au fost doamnele asistent univ. dr. Oana Voica Nagy și asistent univ. dr. Ioana Toncean-Luieran, care i-au implicat pe studenți în jocuri de roluri, având menirea de a-i pune pe aceștia într-o împrejurare similară cu cele reale: medic – pacient, polițist – conducător auto, funcționar public – cetățean etc. De asemenea, studenții au luat parte la o sesiune de brainstorming, pentru a găsi cel mai potrivit slogan anti-corupție.
Într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, tinerii viitori juriști, psihologi și economiști au învățat nu numai aspecte practice ale combaterii flagelului corupției, dar și faptul că între domeniile lor profesionale există o strânsă legătură, iar dezideratul unei societăți în care să domnească integritatea poate fi realizat numai împreună, prin armonizarea cunoștințelor și abilităților specifice fiecărei profesii.


 

Oferta educațională  ›

ADMITERE    »

 

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș este acreditată instituțional de Parlamentul României și evaluată periodic de AHPGS, evaluator german al calității învățământului superior.

Dacă îți dorești să fii licențiat în  medicină, drept, științe economice, psihologie sau geografia turismului  te așteptăm alături de noi!