Se pot înscrie la cursurile D.P.P.D. absolvenţii studiilor universitare de licenţă
- NIVELUL I, este condiţionat de absolvirea cu diplomă a unui program de studii universitare de licenţă.
- NIVELUL II, este condiţionat de absolvirea unui program de master în domeniul diplomei de studii universitare de licenţă şi a programului de formare psihopedagogică de nivel I, sau de îndeplinirea condiţiei de formare psihopedagogică de nivel I, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
-
Admiterea
Admiterea la programele de formare psihopedagogică, se face pe baza susţinerii unui interviu în limba română, în condiţiile stabilite prin metodologia proprie.
✪ Acte necesare pentru înscriere (în original pentru conformitate)
Programul de formare psihopedagogică de NIVEL I:
– certificat de naştere;
– carte de identitate, precum şi dovada de schimbare a numelui, după caz;
– certificatul medical care să ateste faptul că persoana care urmează să se înscrie la studii nu suferă de boli contagioase ori de alte afecţiuni incompatibile cu viitoarea profesie;
– actele de studii (bacalaureat/ foaia matricolă).
– actele de studii (licență/foaia matricolă/suplimentul la diploma de licenţă).
Programul de formare psihopedagogică de NIVEL II:
– certificat de naştere
– carte de identitate, precum şi dovadă de schimbare a numelui, după caz;
– diplomă de licenţă;
– foaia matricolă/suplimentul la diploma de licenţă;
– atestatul de echivalare sau recunoaştere pentru diplomele de licenţă obţinute în străinătate de către cetăţenii români, ai Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi din Confederaţia Elveţiană, în baza cărora se realizează admiterea, emis de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor;
– scrisoarea de acceptare la studii pentru cetăţenii statelor terţe care solicită înscrierea, pentru a parcurge programul de formare psihopedagogică în regimul cursurilor postuniversitare. Pentru eliberarea acesteia, se vor parcurge etapele prevăzute de legislaţia în vigoare. Universitatea transmite direcţiilor de specialitate din Ministerul Educaţiei Naţionale, lista cu cetăţenii din statele terţe admişi la acest program, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
– certificatul de competenţă lingvistică de nivel C1, eliberat de instituţiile de învăţământ acreditate care organizează cursul pregătitor pentru învăţarea limbii române, în cazul candidaţilor la programele de formare psihopedagogică şcolarizate în limba română, şi care nu prezintă acte de studii eliberate de unităţi/instituţii de învăţământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română;
– certificatul medical care să ateste faptul că persoana care urmează să se înscrie la studii nu suferă de boli contagioase ori de alte afecţiuni incompatibile cu viitoarea profesie.
– dovada absolvirii programului de formare psihopedagogică de nivel I, sau a îndeplinirii condiţiei de formare psihopedagogică de nivel I, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
– diplomă de master în domeniul diplomei de studii universitare de licenţă, însoţită de foaia matricolă/suplimentul la diplomă de master, ambele în copie certificată “conform cu originalul” de instituţia organizatoare a programului de formare;
– atestatul de echivalare sau recunoaştere pentru diplomele de master obţinute în străinătate de către cetăţenii români, ai Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi din Confederaţia Elveţiană, în baza cărora se realizează admiterea, emis de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, în copie certificată “conform cu originalul” de instituţia organizatoare a programului de formare.
Pentru toţi candidaţii care doresc înscrierea la programe de formare psihopedagogică de nivel II, în cadrul Universităţii noastre, şi care au urmat diferite programe de formare psihopedagogică în străinătate, instituţia de învăţământ superior analizează programul de formare parcurs, evaluează conţinuturile şi propune în scris Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor recunoaşterea/ echivalarea totală sau parţială a programului de formare psihopedagogică de nivel I finalizat.
✪ Înscrierea și înmatricularea:
Înscrierea şi înmatricularea se face în perioada 06.07.2020-31.07.2020 sau 01.09.2020-25.09.2020 , la Campusul „Dimitrie Cantemir” din str. Bodoni Sándor nr. 3-5, între orele 10 şi 16.
Admiterea va consta într-un interviu individual, cu fiecare candidat, prin care se urmăreşte motivaţia şi atitudinea acestuia faţă de profesia didactică, acordându-se calificativele de „admis” sau „respins”.
Înmatricularea se face odată cu înscrierea, după susţinerea interviului.
✪ Taxele de înscriere
În anul universitar 2020-2021, taxa de înscriere este de 100 lei și include contravaloarea documentelor necesare dosarului personal la înscriere și înmatriculare, precum și a carnetului și legitimației de student sau masterand.
✪ Taxele de școlarizare
Înmatricularea se face odată cu înscrierea și implică achitarea primei rate, de 250 lei, din taxa de școlarizare, care are valoarea de 1000 lei pentru fiecare nivel.
Pentru detalii suplimentare, ne puteţi contacta la telefoanele 0365.80 18 22, sau la 0722 966 169.