Alegeri pentru mandatul 2024 – 2029

          În anul 2024 se vor desfășura alegeri pentru structurile și funcțiile de conducere ale Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș, primul demers fiind stabilirea modalității de desemnare a rectorului.

Referendumul universitar pentru alegerea modalității de desemnare a Rectorului pentru mandatul 2024-2029

La data de 11 martie 2024 se va desfășura Referendumul prin care se stabilește dacă rectorul este desemnat printr-un concurs public în baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou-ales, ori prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice titulare şi cercetătorilor titulari precum și al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.

Referendumul se va desfășura în intervalul orar 8.00 – 20.00,  la secția de votare organizată în Campusul Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș, strada Bodoni Sandor nr. 3-5.

La referendum vor vota cadrele didactice și cercetătorii titulari precum și reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor, toți fiind înscriși pe Listele de vot care pot fi consultate la Secretariatul Biroului Electoral (Biblioteca Serafim Duicu, dna Balogh Judit) începând cu 16.02.2024.

În zilele de 22.02, 27.02 și 04.03.2024 sunt organizate dezbaterile publice pentru informarea comunității academice cu privire la referendum, dezbateri ce vor avea loc în Biblioteca Universitară Serafim Duicu, începând cu ora 12.

Organizarea alegerilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere

Oferta educațională  ›

ADMITERE    »

 

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș este acreditată instituțional de Parlamentul României și evaluată periodic de AHPGS, evaluator german al calității învățământului superior.

Dacă îți dorești să fii licențiat în  medicină, drept, științe economice, psihologie sau geografia turismului  te așteptăm alături de noi!