Admitere

Studii de licență

Îți oferim studii de zi la nivel licență în specializarea „Drept”, cu o durată de 4 ani.

Durata studiilor de licență la Facultățile de Drept din Europa este de 4 ani, pentru că o educație juridică de calitate, chiar și la nivel general, nu se poate obține într-un timp mai scurt. Este una dintre excepțiile de la regula că studiile la nivel licență (ciclul I Bologna) durează 3 ani, alături de studiile medicale sau de arhitectură. În schimb, studiile juridice la nivel master (ciclul II Bologna) durează numai 1 an, pentru că bazele pentru această specializare sunt deja puse.

Te poți înscrie pentru admitere la Facultatea de Drept (4 ani, studii de zi) dacă ești (cel puțin) absolvent de liceu și ai diplomă de bacalaureat. Informații despre procedura de înscriere, calendarul admiterii, taxe de școlarizare etc., găsești in Oferta Educationala .

Poți studia Dreptul la nivel de licență și dacă ești deja licențiat în alt domeniu, pentru a-ți desăvârși educația și pentru a-ți deschide noi orizonturi profesionale și intelectuale.

Ai și oportunitatea de a parcurge doi ani de studii în unul singur, dacă în primul an ai rezultate școlare foarte bune și îți dorești să obții diploma de licență în drept după doar trei ani de facultate.

Studii masterale

Dacă dorești să îți aprofundezi cunoștințele juridice și să obții o specializare superioară, te poți înscrie la programul masteral de 1 an „Proceduri judiciare și profesii liberale”, care presupune cursuri de zi, dar cu orar adaptat cursanților care deja profesează (activitățile didactice au loc după-masă).

Pentru înscrierea la acest program de studii, e nevoie să fii deja absolvent de facultate, cu diplomă de licență. Informații despre procedura de înscriere, calendarul admiterii, taxe de școlarizare, etc. găsești in Oferta Educationala .