Campus universitar

Simbol al culturii şi al spiritualităţii mureşene, Campusul „Dimitrie Cantemir” este o structură modernă, capabilă să ofere condiţii excelente pentru activităţile ştiinţifice şi educative prin locaţia lui, îmbunătăţirea permanentă şi designul ergonomic.

Iniţiat în 1998 cu faza de proiect, Campusul „Dimitrie Cantemir”, asigură condiţii optime de instruire şi recreere a elevilor şi studenţilor – devenind un habitat educaţional complet şi complex, la standarde europene şi internaţionale.

Având o suprafaţă de 5 ha, Campusul este gazdă zilnică a comunităţii elevilor şi studenţilor, a activităţilor didactice, educaţionale şi culturale.

Pentru cadrele didactice dar şi pentru studenţi, campusul este cea de-a doua casă – lăcaş de predare sau de primire a cunoştinţelor necesare tinerilor pentru a accede în viața socio-profesională.

Sălile de curs, laboratoarele şi cabinetele oferă spaţiul activităţilor ştiinţifice, studenţii beneficiind de un cadru relaxant, ergonomic, curat, special conceput pentru a facilita procesul educativ.

În anul 2005, Campusul universitar a devenit gazdă departamentului administrativ al Universităţii, pentru a facilita schimbul informaţional dintre conducerea Universităţii şi student, respectiv cadru didactic.

Modernizarea, îmbunătăţirea şi extinderea Campusului nu se opreşte aici însă, existând planuri de extindere a clădirii principale de învăţământ.