Sosiri cadre didactice

Sosire

Cum ajungi în campusul UDC: Aeroportul Internațional Tîrgu Mureș se află la 15 km de campusul universitar. Tariful de taxi pentru călătoria până la campus este de aproximativ 10 euro și durează în jur de 20 de minute.

Website-ul Aeroportului din Tîrgu Mureș

 

Călătorind la Tîrgu Mureș

Tîrgu Mureș este situat la 346 km distanță de București, la 480 km de Belgrad, la 515 km de Budapesta, fiind poziționat pe valea râului Mureș. Orașul se întinde de la Biserica Cetății, situată în centrul orașului și construită în secolul al XIV-lea,  formând o suprafață de 49,3 km pătrați.

Orașul este situat în centrul regiunii istorice a Transilvaniei și acoperă o suprafață de 49,3 km pătrați.

Se află la intersecția a trei regiuni geografice ale Transilvaniei (Câmpia Transilvaniei, Valea Mureșului și Valea Nirajului), la 330 de metri deasupra nivelului mării. Orașul se întinde pe ambele maluri ale râului Mureș, însă zona centrală și cea mai mare parte a cartierelor se află pe malul stâng. Platoul Cornești este cel mai înalt punct al orașului (465m deasupra nivelului mării).

Tîrgu Mureș are un climat continental caracterizat prin veri calde și uscate și ierni relativ reci. Iarna, temperatura scade adesea sub 0 ° C (32 ° F).